Sanksione

Gjuriq kërkon sanksione kundër Kosovës

Ai shtoi se “ky është njëhohësisht një sulm ndaj vlerave evropiane dhe ekzistencës materiale të shqiptarëve dhe serbëve”.

“Unë kërkoj sanksione urgjente ndërkombëtare kundër Kosovës për shkak të kësaj procedure të paligjshme, në kundërshtim me të gjitha normat vendore dhe ndërkombëtare”, pretendon Gjuriq, duke shtuar se “Serbia mbetet plotësisht e përkushtuar ndaj rrjedhës së lirë të mallrave, njerëzve dhe kapitalit, si në territorin e saj, pjesë e të cilit është padyshim edhe Kosova, ashtu dhe në rajon”.