Video

Me flamurin kuq e zi e atë të Kosovës mbi arkivol, në Kalabari i jepet lamtumira e fundit At Antonio Belushit

Sot në varrezat e Kalabrisë në Itali i është dhënë lamtumira e fundit at Antonio Belushit, priftit arbëresh i cili gjithë jetën e tij ishte angazhuar për kauzën shqiptare.

Belushi ishte quajtur edhe “Ati shpirtëror i arbëreshëve të Italisë” dhe kishte qenë adresë mikpritjes e pothuaj të gjithë shqiptarëve që i vizitonin arbëreshët në Itali.  

Në ceremoninë mortore ka marrë pjesë edhe zyrtari i Republikës së Kosovës, Vehbi Miftari, i cili është Përfaqësuesi i Kosovës për raporte me Selinë e Shenjt në Vatikan.

Mbi arkivolin e at Antonio Belushit, Miftari është kujdesuar që ta vendos edhe flamurin e Kosovës krahas atij të Shqipërisë.