Bestytnia e shqiptarëve! Shkojnë në qytetin me “fat” për të aplikuar për lotarinë amerikane

Vitet e fundit, Korça ka fituar gjithnjë e më shumë reputacionin e qytetit nga ku emigrojnë më shumë shtetas shqiptar në SHBA duke fituar lotarinë amerikane.

Edhe ky muaj tetor pati shumë të interesuar, madje një fenomen që u vu re ishte se nga Korça zgjodhën të aplikonin edhe vizitorë nga qytetet e tjera të Shqipërisë, me shpresën se nga ky qytet kanë një mundësi më tepër për t’u përzgjedhur si fitues.

“Është interesant fakti që nga shumë rrethet të vendit vijnë në Korc për të bërë aplikimin, duke menduar se do t’u sjellë fat qyteti jonë”-tha njëri nga qytetarët që punon në një studio fotografish në Korçë.

Fotografia e aplikimit është specifike dhe çon në skualifikim të menjëhershëm nëse nuk ka standardin e kërkuar, ndaj muaji i lotarisë sjell më shumë klientë në studiot fotografike.

Vetëm në një studio të tillë gjatë muajit tetor në korcë numëroheshin të paktën 100 aplikime në ditë.

Gjatë 2017-s më shumë se 22.4 milionë njerëz aplikuan në të gjithë botën në programin e vizave amerikane, i cili jep rreth 50 mijë Green Cards, apo leje qëndrimi të përhershme nëpërmjet një sistemi lotarie. Shqipëria arriti numrin rekord mes vendeve të Europës me 367 mijë aplikime./tch