Xhavit Haliti kritikon taksën 100 për qind, thotë se Serbia mund ta padisë Kosovën

Taksa mbrojtëse 100 për qind për Serbinë dhe BH është vendim irracional dhe duhet korrigjuar.

Kështu u shpreh nënkryetari i Kuvendit, Xhavit Hailti në emisionin Argument Plus.

Ai konsideron se Qeveria duhet të gjejë një rrugë të mesme për të mos u futë në konflikt me BE-në si pasojë e kësaj takse, ndërsa thekson se Serbia në bazë të marrëveshjes CEFTA ka të drejtë të padisë Kosovës në Gjykatën e Arbitrazhit.