Programi

UNICEF në Kosovë: Vaksinimi i tërë popullatës botërore do të jetë operacioni më i madh në histori

Programi i UNICEF-it në Kosovës përmes një postimi në Facebook ka bërë të ditur se vaksina COVAX  është një zgjedhje globale.

Kjo organizatë ka bërë të ditur se do të punojnë që përmes një operacioni të madh të prokurimit  të bëhet furnizimi me vaksina. Po ashtu është bërë e ditur se bashke me partneret po punojnë për të siguruar që asnjë vend të mos mbetet prapa.

Postimi i plotë:

COVID-19 është një problem global dhe COVAX është një zgjidhje globale. Vaksinimi i tërë popullatës botërore kundër kësaj sëmundjeje do të jetë operacioni më i madh i prokurimit dhe furnizimit të vaksinave në histori. #UNICEF, European Union Kosovo dhe partnerët, po punojnë për të siguruar që asnjë vend të mos mbetet prapa.

Është thelbësore që të ketë furnizime adekuate të shiringave tashmë të vendosura para se të vijë vaksina, në mënyrë që vaksina të administrohet në mënyrë të sigurt. 712,800 shiringa💉 dhe 7,125 kuti sigurie për asgjësimin e shiringave janë siguruar përmes mbështetjes së partnerëve.