Presidenti i SHBA-së

Trump përqesh fituesit e ‘Oscar’, kërkon kthimin e filmave që kanë tematikë racizmin dhe skllavërinë

Presidenti, Trump, është tallur me ekipin e ‘Parasite’.

Fituesja e çmimit  ‘fotografia më e mirë’ filmit ’Parasite’, një komedi e errët e Koresë së Jugut për luftën e klasave dhe pabarazinë e pasurisë.

Ai pyeti “A mund të kthehemi prapa me “Gone with the wind”. Një film i cili i zhvillon ngjarjet gjatë luftës civile amerikane, por që është kritikuar për steriotipe raciste dhe një lloj nostalgjie në raport me skllavërinë.

Duke iu përgjigjur kritikës së presidentit, distributori i ‘Parazitëve’ Neon ka postuar në Twitter: “E kuptueshme, ai nuk di të lexojë”.