Transformo peshën tënde

Zgjedhja e planeve të ushqimit tash është më e gjer se kurrë për ata që kerkojne dieta. Kur behet fjale se se si te dobesohemi ka dieta te ndryshme për të zgjedhur në shoqërin e sotshme dhe vetëm sa për t’i përmendur disa prej të cilave kërkohen janë: dieta me pak karbohidrate, me pakë yndyrë, me pak proteina, dieta me kalori të zvogluara etj. E tash, konkurrenti më i ri në këtë fushë është South Beach Dieat e cila furishëm e ka kap Amerikën dhe duket se të njejtën do ta bëjë ane e kënd botës.

Dieta per humbje peshe South Beach Dieat eshte krijuar nga kardiologu Dr. Arthur Agatston me seli në Mount Sinai Hospital në Floridën Jugore. Dieta në mënyrën e saj origjinale është krijuar për pacient me mbipeshë. Thekson konsumimin e karbohidrateve të mira dhe yndyrave të mira. Dieta së pari është shfaqur në libirin “The south beach diet: The Delicious, Doctor-designer, Foolproof Plan for Fast and Healthy Weight Loss”. Në shqip “Dieta e plazhit jugore: plani i pagabueshem, i shijëshëm dhe i dizajnuar nga mjeku për Humbje peshe të shpejtë dhe të shëndetshme”.

ÇKA ËSHTË?
Është një version më i avancuar i dietes Atkins (Atkins diet). Kjo diet fokusohet në balancimin e shëndetshëm në mes të karbohidrateve dhe yndyrave të mira. Ushqimet tepër të procesura sikur pjekurinat, ëmbëlsirat dhe pijet e gazuara janë të ndaluara. Dr. Agatson thot se nëse zvoglojmë karbohidratet e këqia ju ndihmon në metabolizimin më të efektshëm të asaj që hani e gjithashtu edhe përmirësohet resistenca ndaj insulines, kështu duke ju shtyer drejt humbjes së peshës.

Nese don me u dobesu kliko ketu dhe ploteso pytesorin

SI FUNKSIONON DIETA?
Sikur shume dieta te ndryshme tjera edhe dieta e plazhit të jugut ndahet në tri faza:

Faza 1: Në këtë fazë shumica e karbohidrateve përjashtohen për t’i dhën trupit tuaj pushim të plotë nga luhatjet e nivelit të sheqerit në gjakë. Fokusi është në ushqimin me mish pa dhjam, mish pule, peshk, vez, djath me pak yndyr, arra ose lajthi dhe vaj ulliri. Ju vazhdoni me këtë fazë për 14 ditë.
Faza 2: karbohidrate me indeks të ulët të glycemines (Low glycemine index) e këtu përfshihen shumica e frutave, bukës së thekur, drithrave të plota dhe pastave e gjithashtu edhe qumesht me pak yndyre. Qëllimi është që të vazhdoni me këtë fazë deri sa të arrini në peshën e dëshiruar.
Faza 3: ne këtë fazë ju përfshini një mori ushqimesh tjera. Kjo fazë ka për qëllim që të mbajë peshën në nivel dhe se kjo dieta per humbje peshe (south beach diet) sygjeron që të qëndroni në këtë fazë për gjith jetën.
Përparësit e Dietës Së Plazhit të Jugut (South Beach Diet) – si te humbim peshe

Është provuar e testuar.
Diferencon në mes të karbohidrateve të mira dhe të këqija.
Inkurajon konsumimin e ushqimeve më Indeks të Ulët Glicemik (Low Glycemic Index)
Inkurajon që të largoni ushqimet bërrllog nga dieta e juaj (ushqimet me pak ose pa asnjë vler ushqyese).
Mangësitë e Dietës Së Plazhit të Jugut

Nganjëherë njerëzit ndihen të dobët dhe të shkundur për shkak të ndalesës ekstreme të karbohidrateve.
Eliminimi i të gjitha karbohidrateve do të thotë se ju nuk do të hani disa prej burimeve të mira të fibre, vitaminave dhe mineraleve.
DIETA PER HUMBJE PESHE (SOUTH BEACH DIET)
Nuk është vetëm për njerëzit që dëshirojnë të humbin peshë. Studimet tregojnë se kjo diet gjithashtu mund të ndihmojnë në zvogëlimin e kolesterinës e gjithashtu edhe zvogëlimin e rrezikut të problemeve kardiovaskulare. Natyrisht, ashtu sikur me të gjitha llojet tjera të dietave, edhe dieta për humbje peshe e plazhit të jugut (South Beach Dieat) kërkon nga ju të keni vullnet dhe përkushtim. Por për ata të cilët janë të mësuar të han ushqime shumë të procesuara dhe yndyra të ngopura duhet të bëjnë ndryshim radikal në veset e tyre të të ushqyerit.

Nese pyet “si te dobesohemi” ateher kjo eshte nje diet qe duhet provuar jo vetem per ate se si te humbim pesh. Por edhe per ate se shendeti juaj permiresohet dukshem dhe se trupi juaj do ju falenderoj.tuaj