Smartphone

Si t’i bllokoni telefonatat anonime?

Është një skenë e zakonshme teksa ju jeni ulur në një takim dhe papritur ju thërret dikush, por numri nuk është në listën tuaj të kontaktit.

Por a e dinit se mund të ndalojmë të tilla telefonata nëse pajisja jonë është iPhone apo Samsung?

Nëse iPhone juaj ka IOS 13 e lart, mund t’i bllokoni tek opsioni “Settings”. Shkoni tek “Phone” dhe ndizni “Silence Unknown Calls”. Kjo do t’ju ndikojë dhe tek telefonatat e rëndësishme, por kushdo qoftë mund t’ju lerë një voicemail (mesazh zanor), apo fundja dërgojë një mesazh.

Në Android po ashtu shtypni “Settings” dhe kaloni tek opsioni Caller ID & Spam dhe aktivizojeni.