Hashim Thaçi

Reagimi i Turqisë për Ambasadën në Jeruslaem, Thaçi zbulon telefonatën me Erdogan

Thaçi në konferencë për media tha se vetëm një kontribut i pozitës dhe opozitës ndihmon në proceset rëndësishme për vendin.

Gjithmë sipas tij u kërkua përfshirja e SHBA-së në dialog dhe ndodhi, u kërkua marrëveshje në Washington, kjo ndodhi.

Nuk duhet humbur kohë për qasje e ngurtë e disa personave, kjo marrëveshje u shtye për 2-3 vjet sipas Thaçit.

Vet jeni dëshmitarë se a kishte thika e ndarje në Washington, ishte fuqizim i Kosovës në rrafshin ndërkombëtar, njohja e Kosovës nga Izreli është rritje e fuqisë strategjike të Kosovës.

Vonesa për njohje nga Izraeli ishte çështje e Izraelit por ka ndodhur në moment të duhur tani.

Kosova e Izraeli edhe pse skanë qenë të njohura kanë bashkëpunuar në çështjet e sigurisë, kjo njohje nuk është e rastësishme, por nuk do të ndodhte tani pa ndërhyrjen e presidentit Trump.

Shumë me rëndësi është që ranë konspiracionet e thikave, duhet të kërkohet falje për to dhe duhet të kemi besim në SHBA-në, tha Thaçi.

Shqetësimet e Ligës Arabe dhe presidentit Erdogan, nuk do e pengojnë alencën e Kosovës me Turqinë, sepse Thaçi deklaroi se ka biesduar me presidentin turk.

Mezashi i Presidenetit ishte të bashkëpunohet me unitet në vend për vendime strategjike.