afrika

Nga sulmi i tmerrshëm me sharrë deri tek ëndrra paralimpike

Para se dielli të lindte në KwaZulu-Nata të Afrikës së Jugut, Mhlengi Gwala kishte bërë 65 kilometra me biçikletë dhe së paku kishte vrapuar pesë kilometra përgjatë bregdetit të bukur.

Ai nuk është më i shpejti dhe nuk është sportist profesionist me orar të plotë, por ai stërvitet si një i tillë, sikur do të humbte ndonjë gjë po të humbasë një ditë nga stërvitjet, shkruan sot Koha Ditore.

“Askush nuk ka vdekur nga puna e madhe”, ka thënë Gwala, pas stërvitjes së fortë në mëngjes.

Në orën 7 të mëngjesit, Gwala është në kuzhinë duke bërë mëngjesin për dy fëmijët e tij, para se të niset për në punë. Më pas, ai shkon dhe bën 3 kilometra not.