Neuropsikiatri

Neuropsikiatri Agani: Pandemia ndikoi në shëndetin mendor, numri i pacientëve për trajtim po shtohet

Agani tha se pandemia ka ndikuar shumë në shëndetin mendor të qytetarëve.

“Ballafaqimi me këtë virus do të ketë pasoja afatgjata dhe po dokumentohet, çdo ditë e më tepër kemi pacientë të cilët kanë forma të ndryshme të çrregullimit mendor si pasojë e stresit kronik tanimë të ballafaqimit me situatën e pandemisë, rreziqe të ndryshme të cilat i tërheq me vete ballafaqimi me virusin e Covidit.

Ai foli edhe për simptomat.

“Shumicën e madhe të rasteve kemi të bëjmë me çrregullime të ankthit, kemi të bëjmë me çrregullime depresive, çrregullime fobike, obsesive, kombinime të ndryshme të këtyre faktorëve, çrregullime konvezive, deri te çrregullimet më serioze siç janë depresioni, e më të thella deri të çrregullimet psikike”, theksoi Agani.