Merimangat janë duke mbuluar një qytet grek, dhe fotografitë janë të pabesueshme

Vistonida është qyteti i dytë grek që përjeton një valë të madhe të merimangave

Ky nuk është qyteti i parë grek që papritmas do të gjendet i mbuluar me merimanga në 2018.

Qyteti momentalisht i mbuluar në dekoratat më të mira të Halloween që mund të ofrojë natyra është një qytet i bukur plazhi i quajtur Vistonida – por në shtator, Dr. Hatzaki foli për këtë fenomen të njëjtë në një qytet të quajtur Aetoliko, transmeton lajmi.net.

Ajo tha se këto merimanga nuk paraqesin kërcënim për njerëzit – ato janë vetëm të uritura dhe, ndërsa rriten popullsia e specieve të tyre ushqimore, rritet edhe popullsia e merimangës, sepse ata kanë një ushqim kaq të bollshëm .

Merimanga Tetragnatha nuk janë vetëm në Greqi

Ndërkohë që jo çdo qytet do të jetë i zhytur në rrjetat e merimangave gjatë periudhave të shkurtra të motit të papërshtatshëm të ngrohtë dhe të lagësht, sipas Bug Guide, merimangat Tetragnatha janë shumë të zakonshme dhe ekzistojnë në të gjithë SHBA dhe Kanada.

Disa njerëz mund t’i shohin ato si të tmerrshme, por merimangat Tetragnatha janë në të vërtetë të mira për ne njerëzit

Tetragnatha – dhe merimangat e tjera gjithashtu – ndihmojnë t’i mbajnë larg mushkonjat. Kjo është jashtëzakonisht e dobishme për njerëzit që nga mushkonjat mund të marrin të gjitha llojet e sëmundjeve që prekin njerëzit , sipas Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve.

Ata gjithashtu mund të transmetojnë disa sëmundje serioze shtesë për kafshët shtëpiake, përfshirë këtu edhe krimbat e qenve, sipas Shoqatës Amerikane të Kontrollit të Mushkonjave.