Japonia

Kishte objekte të panjohura në shishe, Japonia heq 1.6 milionë doza vaksina Moderna

Ministria e Shëndetësisë së Japonisë tha të enjten se janë gjetur materiale të huja të huaja të panjohura në disa shishe të papërdorura të vaksinësModerna. Kështu që 1.63 milion doza të prodhuara nga e njëjta linjë prodhimi janë bllokuar dhe nuk janë shpërndarë për vaksinim. 

Kompania farmaceutike japoneze Takeda Pharmaceutical Co, e cila është përgjegjëse për shitjet dhe shpërndarjen e vaksinës në vend, tha se nuk ka marrë ende ndonjë raport për shqetësimet e sigurisë. Besohet se madhësia e substancave të huaja të konfirmuara në 39 shishe është disa milimetra.  Moderna po kryen një hetim mbi materialet, sipas ministrisë dhe Takeda.

Ministria e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies tha se që nga 16 gusht, substancat e huaja janë konfirmuar në tetë vende vaksinimi në prefekturat e Ibaraki, Saitama, Tokio, Gifu dhe Aichi. Takeda i raportoi ata në ministri të Mërkurën.

Ministria e shëndetësisë tha se 1.63 milion doza të vaksinës Moderna u prodhuan në të njëjtën linjë prodhimi në të njëjtën kohë në Spanjë me tre numrat e serisë: 3004667, 3004734 dhe 3004956. Në Japoni ata do të përpiqen të mos kenë ulje të aksioneve për këtë tërheqje të serisë së prodhimit, por kontrolli i cilësisë nga Moderna duhet të rishikohet.