Konflikti

Këto janë tanket armene që i shkatërroi dje Azerbajxhani dhe i mori 21 fshatra

Ushtria azerbajxhanase ka çliruar 21 fshatra të tjerë dhe një vendbanim nga forcat armene, njoftoi të mërkurën presidenti Ilham Aliyev.

“Ushtria trime azerbajxhanase çliroi fshatrat Gecegozlu, Asagi Seyitahmetli dhe Zerger, i cili i përket Fuzulit, pastaj Belend, Papi, Tulus, Hajili dhe Tinli, që i përket Jabrayil. Rroftë ushtria azerbajxhanase! Karabaku është Azerbajxhan!”, shkroi Aliyev.

Në një postim tjetër në rrjetin social, Aliyev shkroi se vendbanimi i Minjivan në Zengilan dhe fshatrat Hurama, Humarli, Saril, Babayli, Ucuncu Agali, Hajalli, Girah Muslan, Udgun, Turabad, Muslan, Melikli, Jahangirbeyli dhe Baharli u çliruan.

Më 27 shtator, forcat armene filluan sulme të reja ndaj vendbanimeve dhe pozicioneve ushtarake në Azerbajxhan dhe ushtria azerbajxhanase u përgjigj me një operacion që synonte çlirimin e rajoneve të okupuara.

Që nga viti 1991, ushtria armene ka pushtuar në mënyrë të paligjshme Nago-Karabakun, një territor i njohur ndërkombëtarisht i Azerbajxhanit.

Katër rezoluta të Këshillit të Sigurimit të KB dhe dy rezoluta të Asamblesë së Përgjithshme të KB, si dhe shumë organizata ndërkombëtare, bëjnë thirrje për tërheqjen e forcave armene pushtuese nga Nago-Karabak dhe shtatë rajone të tjera të okupuara azerbajxhanase.

Shpërndaje