Bekim Çollaku

Këshilltari i Thaçit: Presioni i vetëm nga Trump është të arrijmë marrëveshje me Serbinë

Bekim Çollaku, këshilltari i presidentit Hashim Thaçi, ka thënë se i pari i shtetit në daljet e tij publike përçon mesazhe tjera për ndërkombëtarët, ndërsa tjera për qytetarët e Kosovës.

Çollaku në “Debat Plus” ka thënë se Kosova nuk mund të presë anëtarësim në Bashkim Evropian nëse refuzon dialogun me Serbinë.

“Kosova është status quo në aspektin e perspektivës tonë euro-atlantike. Nuk mund të presim që Kosova të bëhet shtet i BE-së pa përmbyllur këtë proces më Serbinë”, tha ai.

Këshilltari i presidentit Thaçi ka thënë se Kosova të vetmin presion që ka nga vendet mike dhe Donald Trump është arritja e një marrëveshje.

“Nuk kemi pasur presione dhe nuk kemi as sot nga askush për çfarëdo opsioni. Presioni i vetëm që na bëhet nga shtetet partnere duke përfshirë presidentin Trump dhe SHBA, është që ta shfrytëzojmë këtë mundësi unike dhe të arrijmë një marrëveshje. Ky është presioni i vetëm”.

Çollaku ka thënë se afati kohor për arritjen e një marrëveshjeje mes palëve është duke u zvogëluar.

Ai ka thënë se Kosova ka arritur maksimumin me njohjet ndërkombëtare, dhe vetëm marrëveshja finale dhe evitimi i vetos ruse do të na dërgojë në OKB.