COVID-19

Ja miliarderët që po fitojnë para nga testet dhe ilaçet për të luftuar COVID-19

Rritja e vlerës të aksioneve të kompanive që po zhvillojnë teste dhe ilaçe kundër COVID-19, dërgoi në shfaqjen e një miliarderi të ri dhe rriti pasurinë e disa të tjerëve

Pasi Organizata Botërore e Shëndetit shpalli COVID-19 një pandemi botërore më 11 mars, tregjet e aksioneve ranë në të gjithë botën dhe indeksi Dow Jones pësoi rënien më të madhe që nga viti 1987.

Në përgjithësi, tregjet u rikthyen pjesërisht, ndërsa aksionet e një numri të bizneseve jo vetëm që nuk pësuan, por, përkundrazi u rritën në mënyrë të qëndrueshme.

Siç shkruan Forbes, gjatë shtatë javëve të fundit, rezervat e këtyre kompanive, të cilat po bëjnë punën e nevojshme për të mposhtur virusin, janë rritur ndjeshëm.

Pasuria e miliarderë para dhe pas shfaqjes së pandemisë së COVID-19