Itali

Italianët nuk mposhten, çdo ditë sfidojnë virusin me këngë nga ballkonet (Video)

Italia është pas Kinës vendi me numrin më të lartë të të prekurve dhe viktimave nga virusi Covid-19. Deri më tani, shënohen 17, 660 të infektuar dhe 1.266 të vdekur. E megjithatë, qytetarët italianë të vetë-karantinuar kanë vendosur t’i dëshmojnë botës se dashuria për jetën është më e fortë se kurrë më parë, po ashtu edhe shpresa për një të ardhme më të mirë.

Gjatë orëve të fundit, janë bërë virale disa video nëpër rrjete sociale ku banorët e një kompleksi pallatesh në Napoli dëgjohen njëzëri duke dëgjuar këngë të ndryshme italiane, ndër të cilat identifikohet edhe ajo e këngëtarit Andrea Sannino, “Abbracciame” (“Përqafomë”).

Every evening at 6pm, Italians are making it a thing across the country where they'll go out on their balconies to sing, play instruments & try to lift each other's spirits while in quarantine ❤️📽️ TW/mmarrucco

Gepostet von Italian Football TV am Freitag, 13. März 2020