Anëtari i kryesisë

Hoti thotë se duan përgjegjësi të barabarta me VV-në në qeverisje. Posti i presidenti i takon LDK-së

Anëtari i kryesisë së LDK-së, Avdullah Hoti ka thënë me Vetëvendosjen kanë përafruar pothuajse plotësisht programet e tyre qeverisëse, në të gjitha fushat pa përjashtim.

Ai në Interaktiv të KTV-së ka thënë se kanë arritur t’i dizajnojnë se si do të duken institucionet, sa e madhe do të jetë qeveria, duke shtuar se kanë bërë gjithë strukturën e institucioneve.

Hoti thotë se duke pasur parasysh që rezultati zgjedhor është i përafërt me atë të Vetëvendosjes, LDK-ja ka kërkuar që përgjegjësitë që marrin brenda institucioneve të jenë të balancuara.

“Kanë ndodhur dy takime deri më tash mes liderëve të partive për të arritur një marrëveshje për të qeverisur, bisedat do të vazhdojnë, unë pres që të vazhdojnë më tutje”, ka thënë ai.

Ai thotë se në takimin e fundit LDK-ja kishte shkuar me vullnetin për të arritur marrëveshjen, por sipas tij, jo gjithmonë gjërat mbyllen me një takim.

Ai tutje iu ka bërë thirrje zyrtarëve të Vetëvendosjes që të përmbahen nga deklaratat dhe kualifikimet të cilat mund t’i lëndojnë raportet mes dy subjekteve.

“Unë besoj që ditët e ardhshme, në takimet e ardhshme mund të përafrohen gjërat. Ajo që është e rëndësishme gjatë këtyre ditëve është që të gjithë zyrtarët e Lëvizjes Vetëvendosje të përmbahen nga çfarëdo kualifikimi që mund t’i japin, krejt të panevojshëm, që vetëm sa mund të lëndojë raportet në mes të dy subjekteve”, ka thënë ai.

Hoti thotë se ajo çka i shtynë që ta shohin mundësinë e bashkëpunimit është e mira e qytetarëve dhe dakordimi i programit mes dy partive.

“Qëndrimi i jonë nga fillimi ka qenë i njëjtë, që partnerët duhet ta respektojnë njëri tjetrin në kuptimin e përgjegjësive që marrin brenda institucioneve në mënyrë që detyrimet të jenë të balancuara. Fuqinë politike dhe përgjegjësinë që merr LDK-ja të jenë të ngjashme me ato të VV-së sepse rezultati është i tillë. Këto dy subjekte mund ta formojnë qeverinë vetëm nëse janë së bashku. Nuk mundet VV të bëjë qeverinë pa LDK-në. Ne po mundohemi t’i bindim VV-në se e mira e qytetarëve është një qeveri stabile që mund të arrihet mes një marrëveshje korrekte mes dy partnerëve të koalicionit, duke i definuar të gjitha çështjet.

Në marrëveshje të përfshihen të gjitha çështjet që vijnë në qeveri gjatë katër vjetëve të ardhshme”, ka thënë ai.