Afrim Zabeli

Historia prekëse e pilotit të parë të Ushtrisë së Kosovës: Serbët ia vranë babanë dhe vëllain

Afrim Zabeli, piloti i parë i Ushtrisë së Kosoëvs. Të gjithë tanimë e kuptuam dhe u vëmë në dijeni me diplomimin e tij në Akademinë Ushtarake të Turqisë, në të cilën është pjesë e përkushtimit dhe angazhimit për ngritjen e vazhdueshme të kapaciteteve ushtarake.

Ndërkaq, nesër, Zabeli do t’i bashkohet festës së madhe me rastin e shndërrimit të FSK-së në Ushtri.

Mirëpo, pak kush e din historinë e dhimbshme të pilotit Afrim Zabeli.

Ballkani.info mëson se Afrim Zabeli i cili vije nga një fshat që ka dhënë shumë për lirinë e këtij vendi, nga fshati Rezallë i Komunës së Skënderajit. Gjatë kohës së luftës pilotit Zabeli , forcat serbe ia kanë vrarë babën dhe vëllaun pikërisht në masakrën e Rezallës.

Sipas burimeve të Ballkani.info thuhet se babai i Afrimit ka pasur shikim të dëmtuar dhe se gjithmonë si përcjellës ka pas djalin e tij të madh. Dhe, në momentin kur kanë dashur ta vrasin forcat serbe babën e tyre, djali nuk e ka lëshuar dhe i kanë vrarë që të dytë.

Afrimi, është fëmiu i tretë në familje. /Ballkani.info/