Haradinaj: Albin, a don me u kthy në Kosovë apo e ke lënë Qeverinë në duart e Hysenit e Liburnit? E keni punësu mjeshtrin për mashtrime me tenderë

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj ka kritikuar kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti për mungesën e tij si dhe udhëheqësit e Ministrisë së Infrastruktrës për marrëveshjene e nënshkruar që i obligon qytetarët të paguajnë 5 euro shtesë për regjistrim të makinave.

Haradinaj ka shkuar edhe më tutje duke i quajtur mjeshtër të mashtrimeve me tenderë minsitrin Liburn Aliu dhe zëvendësin e tij Hysen Durmishi.

“Albin, a don me u kthy në Kosovë apo e ke lënë Qeverinë në duart e Hysenit e Liburnit? E keni punësu mjeshtrin për mashtrime me tenderë, në mënyrë që Liburni me i shpërbly punëdhënësit e vet”, ka thënë ai.

“Pse po nënshkruani tenderë të paligjshëm dhe mundoheni të mashtroni që i keni gjetë? Po, i keni gjetë, por me vendimet për anulim”, ka shtuar Haradinaj.

Ai tutje ka thënë se qasja e qeverisë Kurti është e rrezikshme për vendin shtetin e Kosovës.

“Qasja juaj opozitare e manipulimit dhe dezinformimit është e rrezikshme për shtetin e Kosovës, sidomos kur ju sot jeni duke e udhëhequr shtetin!”, ka përfunduar Haradinaj në një status në Facebook.

Ndryshe, Ballkani.info ka raportuar sot se Ministria e Infrastrukturës e drejtuar nga Liburn Aliu dhe Hysen Durmishi e ka nënshkruar në mënyrë të kundërligjshme tenderin për tiketa ngjitëse të automjeteve qe obligojnë qytetarët të paguajnë nga 5 euro për regjistrimin e automjeteve, një vendim ky që ka ngjallur reagime të shumta në vend, pasi po konsiderohet si monopol i panevojshëm dhe barrë shtesë për xhepin e varfër të qytetarëve.