Gjuriq i shkon në zyre Bidenit: Serbia po e shlyen borxhin e saj dhe po fiton respektin e të tjerëve

“Serbia, si një partner i përgjegjshëm dhe i besueshëm për të gjithë komunitetin ndërkombëtare, do të vazhdojë të ndjek vazhdimisht një politik të stabilitetit rajonal, duke mbrojtur paqen, prosperitetin dhe përparimin ekonomi të të gjithë Ballkanit Perëndimor”.

Kështu është deklaruar ambasadori i Serbisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Marko Gjuriq, i cili u prit në zyrën ovale nga Presidenti Amerikan, Joe Biden.

Pritjen nga Biden në Shtëpinë e Bardhë, Gjuriç e cilësoi si një respekt për shtetin e Serbisë, duke potencuar se marrëdhëniet ndërshtetërore 140 vjeçare, viteve të fundit kanë shënuar një trend të vazhdueshëm rritjeje në shumë fusha.

“Duke vazhduar punën e zellshme për zhvillimin ekonomik, reformat, integrimin dhe modernizimin, ne po e shlyejmë borxhin tonë, por po fitojmë edhe respektin e të tjerëve. Si një vend që përballet me të ardhmen, por edhe duke ruajtur thelbin e tij tradicional, Republikën e Serbisë”, ka shkruar Gjuriç në rrjetin e tij social në Twitter.