marrëveshja për energjinë

Edi Rama pas marrëveshjes për rrymën: Kjo është rruga e duhur, tjerat humbje kohe duke e rrejt veten

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, e ka quajtur ‘gjë shumë të mirë’ arritjen e marrëveshjes mes Kosovës e Serbisë për faturimin e energjisë elektrike në katër komunat veriore.

Rama në një postim në Twitter, ka shkruar se kjo është rruga e duhur, ndërsa të tjerat janë humbje kohe ‘duke e rrejt veten’.

Sipas udhërrëfyesit për të cilin Kosova dhe Serbia u dakorduan të martën në Bruksel, kjo kompani parashihet ta nënshkruajë një marrëveshje tregtare me KEDS-in që parasheh shërbimet e distribuimit (faturimin, inkasimin, mirëmbajtjen dhe kyçjen e konsumatorëve të rinj) në katër komunat me shumicë serbe në veri. Kjo, parashihet të ndodhë 10 ditë pas licencimit.