Drogë nga Shqipëria, Holanda e Sllovenia, dalin emrat e bandës që drejtohej nga shqiptarët

Një operacion në shkallë të gjerë është kryer mëngjesin e kësaj të premte në Itali, ku në pranga kanë rënë rreth 20 persona të një bande kriminale, shumica prej të cilëve shqiptarë.

Operacioni u krye në 4 rajone të Italisë, në provincën e Chietit, Genovas, Campobassos e Foggias. Drogën grupi i strukturuar e trafikonte nga Shqipëria, Holanda e Sllovenia.

Operacioni dhe hetimet për grupin kriminal kanë nisur që prej vitit 2016 ndërsa këtë të premte u angazhuan për kapjen e trafikantëve dhe dy helikopterë. Në krye të organizatës që trafikonte kokainë e heroinë ishin dy shqiptarë, Denis Bimi e Çlirim Tafili.

Emrat e të arrestuarve në kuadër të operacionit “Evelin”

1-Denis Bimi

2- Clirim Tafimi

3- Eqerem Bimi

4 -Elvin Tafili

5 -Basmir Sylja

6- Elvis Cafi

7 -Adriano Shabanaj

8 – Erlin Roci

9 -Bruno Aliu

10- Adem Cekorja,

11- Abjond Xheka

12- Emran Morina,

13- Agim Cafi

15- Andernes Tomorri

16- Franco Nardino

17- Raffaele Jacovone

18- Matteo Colapietra

19- Berardino D’Onofrio

20- Alessandro Ronzullo

21- Costel Blanarau