FIFA

Caktohet data dhe vendi ku do të mbahet ceremonia e “The Best” nga FIFA

Bota e futbollit do të zbresë në Londër janarin e ardhshëm për edicionin e tetë të çmimeve më të mira të futbollit FIFA.

Ceremonia prestigjioze e çmimeve do të mbahet të hënën, më 15 janar (2024) në një vend që do të konfirmohet në kryeqytet, ku anëtarët e familjes botërore të futbollit do të mblidhen për të nderuar anëtarët e shquar të sportit më të njohur në botë.

Ngjarja në Londër do të jetë hera e tretë që FIFA mban çmimet më të mira të futbollit FIFA në kryeqytetin britanik, pasi ceremonitë e çmimeve të vitit 2016 dhe 2017 u organizuan në qytet.

Do të jepen njëmbëdhjetë çmime në Londër në janarin e ardhshëm me listat e shkurtra për çdo çmim të shpallur në shtator 2023. Nga këto lista të shkurtra, tre finalistë në shumicën e kategorive janë përzgjedhur nga një juri ndërkombëtare e përbërë nga katër grupe: trajnerë dhe kapitenët e kombëtarëve, gazetarët dhe tifozët që votuan në faqen zyrtare të FIFA-s.

Përzgjedhjet nga katër grupet e votimit – trajnerët, kapitenët, gazetarët dhe tifozët – secili llogaritet për 25 për qind të votave totale, pavarësisht nga numri i votuesve nga secili grup.

FIFA do të shpallë finalistët për kategoritë kryesore të çmimeve gjatë javëve në vijim:

Lojtarja më e mirë për femra

Lojtari më i mirë për meshkuj

Trajneri/ja më i/e mirë për femrave

Trajneri më i mirë për meshkuj

Portierja më e mirë për femra 

Portieri më i mirë për meshkuj 

Çmimi Puskas (i dhënë për golin më të mirë të vitit)

Çmimi FIFA Fan Play Award FIFA

FIFA FIFPRO formacioni i femrave

FIFA FIFPRO formacioni i meshkujve.