Josep Borell

Borrell mbështet liberalizimin e vizave për Kosovën

Shefi i diplomacisë evropiane, Josep Borrell ka deklaruar se Kosova tashmë i ka përbushur kushtet për liberalizimin e vizave.

Ai u shpreh se duhet bërë përparim në këtë çështje, pasi Kosova i ka përmbushur të gjitha kriteret.

Ai po ashtu njoftoi për një takim të nivelit të lartë për dialogun Kosovë-Serbi.

“@JosepBorrell: “# Ka kaluar shumë kohë për liberalizimi e vizave të Kosovës: vendi i ka përmbushur të gjitha kriteret e lidhura dhe ne tani duhet të bëjmë përparim për këtë çështje. Unë do ta mbështes plotësisht këtë. Unë gjithashtu do të lehtësoj një takim tjetër të nivelit të lartë për dialogun Beograd-Prishtinë në muajin qershor”, thuhet në një postim të faqes së EULEX-it në Kosovë.