Blerim Latifi: Çështja e bashkimit kombëtar është e parakohshme

Profesori i filozofisë politike, Blerim Latifi, në emisionin Pressing në T7 ka folur për temën e bashkimit kombëtar.

“Çështja e bashkimit kombëtar është e parakohshme është e panevojshme”, tha Latifi.

“Kjo duhet të futet si ide vetëm nëse shfaqet ndonjë situatë e paparashikueshme. Ne ende jemi në proceset e formimit si shtet. Jemi shtet i paformuar. Nuk jemi pranuar ende ne mekanizmat kryesore ndërkombtare”

“E kemi të pashmangshëm dialogun dhe gjetjen e një formule me Serbinë. Këtë problem nuk e zgjidhim duke ikur nga thelbi i problemit”