Kompania

Apple ka frikë se vendimi i Trump mund t’i kushtojë shtrenjtë kompanisë

Vendimi i presidentit amerikan, Donald Trump për aplikacionin TikTok është i njohur, megjithatë, vendimi i referohet “ndalimit të përdorimit nga çdo person, ose ndonjë person juridik nën juridiksionin amerikan” me kompanitë ByteDance (e cila zotëron TikTok), por edhe Tencent (në të cilin është në pronësi të aplikacionit WeChat).

WeChat (diçka si versioni kinez i WhatsApp) nuk është shumë i popullarizuar jashtë Kinës, kështu që kjo nuk pati shumë reagim të publikut.

Sidoqoftë, kinezët vështirë se mund ta imagjinojnë jetën pa këtë aplikacion, i cili u shërben atyre për komunikim, por është gjithashtu një mënyrë pagese, një burim lajmesh etj.

Ky është një aplikacion që shumica e njerëzve kinezë e kanë në telefonat e tyre.

Kjo është arsyeja pse Apple ka frikë se çfarë do të ndodhë nëse ata duhet ta heqin atë nga dyqani i aplikacioneve të tyre.

Nëse WeChat nuk është në dispozicion në Kinë, analisti Ming-Chi Kuo parashikoi që iPhone do të shesë 25-30 për qind më pak.

Shumat e sakta nuk përmenden, por kjo, së bashku me rënien e shitjeve të pajisjeve të tjera të Apple, do të nënkuptojnë miliarda dollarë dëme për Apple.

Nëse kjo vlen vetëm për Shtetet e Bashkuara, Kuo vlerëson se rënia në shitjet e iPhone do të jetë vetëm 3 deri në 6 për qind, raporton Tech Spot.

Asnjë informacion më specifik nuk dihet ende, por duhet të kujtojmë se Tencent zotëron kompaninë e lojërave Riot Games, dhe ata kanë pothuajse një pjesë 50% në pronësinë e kompanisë Epic Games, që ata kanë investuar në Tesla, Reddit, Spotify dhe shumë të tjerë.

Sidoqoftë, tani për tani duket se ndalimi, nëse miratohet, duhet të zbatohet vetëm për WeChat.