Zemaj i përgjigjet Krajës: Në enciklopedi vendosët kriminelë ordinerë dhe vrasës të shqiptarëve

Replikat në mes të publicistit Mehmet Kraja e deputetit nga radhët e LDK-së po vazhdojnë ende edhe pse gati u bën një muaj pas publikimit të Fjalorit Enciklopedik, ku publikimi i tij nxiti debatin në mes këtyre dy figurave.

Zemaj para disa minutash i ka reaguar përsëri publicistit Krajës, duke i thënë se “Nuk ka nevojë për shume dije historike për të vlersuar enciklopedinë ( me ju kryeredaktor) sepse gjerat janë të fresketa për mbamendje dhe për njohje të rrethanve e mbi të gjitha të individeve që ju, iu keni besuar për të hartuar zëra në këtë enciklopedi”, ka thënë Zemaj në komentin e bërë në facebook.

Ndër të tjera ai ka kritikuar Krajën duke e pyetur se pse nuk janë një numër i madhë i figurave aty.

“Andaj pasi që po paragjykon në subjektivizem une po ju shtroj disa pytje ju këtu direkt??; pse nuk janë deputetët e 2, Korrikut 1990, pse nuk janë deputetët e viteve 92/98, pse nuk janë njerzit e dëshmuar në kohërat më të veshtira në përpjekjet për liri e pavarsi siç janë; Smajl Hajdaraj, komandat i UÇK-së, deputet i Parlamentit, Ukë Bytyqi, komandant i UÇK-së, kryetar Komune, Ismet Rraci veprimtar e kryetar Komune, Tahir Zemaj komandant i UÇK-së, udhëheqes dhe fitues i Betejes së Loxhës, Xhemajl Fetahaj, komandant i UÇK-së, veprimtar, Abaz Thaqi ushtarak dhe luftëtar i Betejes se Koshares, Shaban Manaj veprimtar, Faruk Spahiu, Agim Hajrizi, Lumni Surdulli, Nazif Ramabaja, Mentor Tolaj, Isuf Haklaj , Sebahate Tolaj , Skender Rexhahmetaj, Myvlyde Saraqi, Sanije Aliu, Naxhije Doqi, Fadil Ferati, Bekim Kastrati, Besim Dajaku, Mark Malota, etj etj”, është shprehur Zemaj.

Ndër të tjera ai ka kritkuar duke thënë se “aty keni vendosur kriminel ordiner, vrasës të shqiptarëve, gjatë kohërave të hershme, luftës së fundit dhe pas saj. Aty kanë zënë vend psh për Vaso Çubrilovicin, Sulltanat famkeq dhe diletantet politik”, është shprehur Zemaj.

Ja komenti i plotë:

Shumë gabim profesor, as nuk insistoj që jamë historian, as nuk pretendoj të mbivlersoj veten e as familjen ( familjen time e vlerson populli i Kosovës, ndersa mua çdo here kur kamë dalë në vlersim, jamë vlersuar poashtu)..
Atë që e bëj me pasion është demaskimi i njëanshmërisë dhe pretenduesve që janë vetë historia, por e kaluara e tyre është e dyshimte dhe më të kaluar kriminale. Nuk ka nevojë për shume dije historike për të vlersuar enciklopedinë ( me ju kryeredaktor) sepse gjerat janë të fresketa për mbamendje dhe për njohje të rrethanve e mbi të gjitha të individeve që ju, iu keni besuar për të hartuar zëra në këtë enciklopedi.
Andaj pasi që po paragjykon në subjektivizem une po ju shtroj disa pytje ju këtu direkt??; pse nuk janë deputetët e 2, Korrikut 1990, pse nuk janë deputetët e viteve 92/98, pse nuk janë njerzit e dëshmuar në kohërat më të veshtira në përpjekjet për liri e pavarsi siç janë; Smajl Hajdaraj, komandat i UÇK-së, deputet i Parlamentit, Ukë Bytyqi, komandant i UÇK-së, kryetar Komune, Ismet Rraci veprimtar e kryetar Komune, Tahir Zemaj komandant i UÇK-së, udhëheqes dhe fitues i Betejes së Loxhës, Xhemajl Fetahaj, komandant i UÇK-së, veprimtar, Abaz Thaqi ushtarak dhe luftëtar i Betejes se Koshares, Shaban Manaj veprimtar, Faruk Spahiu, Agim Hajrizi, Lumni Surdulli, Nazif Ramabaja, Mentor Tolaj, Isuf Haklaj , Sebahate Tolaj , Skender Rexhahmetaj, Myvlyde Saraqi, Sanije Aliu, Naxhije Doqi, Fadil Ferati, Bekim Kastrati, Besim Dajaku, Mark Malota, etj etj. Por zotëri profesor, Akademik ju redaktuat zëra dhe ngjarje që janë të paverteta, nepotiste, të ndikuara nga grupe kriminale dhe jeni ra në gracken ( friken) e tyre. Sido që të jetë ndoshta është me e miraqë keni anashkaluar këta dhe shumë të tjerë meritor, sepse aty keni vendosur kriminel ordiner, vrasës të shqiptarëve, gjatë kohërave të hershme, luftës së fundit dhe pas saj. Aty kanë zënë vend psh për Vaso Çubrilovicin, Sulltanat famkeq dhe diletantet politik.
Unë mundohem të jamë transparent dhe për atë të kamë shkruar direkt ketu në faqe,njeherit që ta shohë edhe publiku i gjërë, për dallim nga ata që ju vijnë dhe ju sillen nëpër korrideret e Akademisë për të ju shantazhuar dhe deformuar Eknciklopedin, punën e ndershme dhe shumë vjeçare të studiusëve tonë.
P.S
Profesor, nuk jam i vetmi që po ju reagoj, madje kamë parë tekstshkrues, historian dhe intelektual të pavarur që pothuajse kanë shprehë të njejtin mendim për etiken profesionale për redaksin dhe disa tekstshkrues.
Andaj në një shtet normal, ku funksionon drejtësia më këtë qështje do duhej të merrej prokuroria dhe gjykatat.

Me respekt,
Armendi