Zbulohet vendndodhja e drejtorit të Interpolit

Drejtori i Interpol-it, Meng Hongwei, zhdukja e të cilit është raportuar më parë, besohet se është në Kinë dhe ai është marrë nën hetime nga autoritete kineze pas arritjes së tij në atë vend.

Këtë lajm e ka bërë të ditur gazeta e Hong Kongut “South Tea Morning Post”, duke iu referuar burimeve të paemërtuara.

Meng, 64 vjeç, raportohet se ka arritur në Kinë javën e kaluar.

Në faqen e internetit të Ministrisë kineze të Sigurisë Publike, Meng është renditur si zëvendësministër, por ka humbur postin e tij në komitetin e Partisë Komuniste në prill, thuhet në letër.

Ai u emërua drejtor i Interpolit në vitin 2016.