Vlorë, deti nxjerr në breg sasi të mëdha plastike

Plazhi i Zvërnecit është nga më të bukurit dhe më të frekuentuarit në Vlorë, gjatë stinës së verës, por pamja e tij sot është e trishtueshme. Lumi Vjosa ka shkarkuar gjatë ditëve me shi, sasi të mëdha mbetjesh urbane dhe plastike në ujërat e detit.

Por dallgët, një pjesë të ndotjes urbane, e kanë rinxjerrë në plazh. Plehrat janë hedhur në lumë gjatë gjithë gjatësisë së tij, sa hyn në Shqipëri, e deri sa derdhet në det.

Sot në Zvërnec nuk ka pushues, por peshkatarë, të cilët thonë se plazhi po kthehet në vend grumbullimi mbeturinash, pasi prurjet nga lumi Vjosë si dhe era e cila fryn nga veri-perëndimi, mbetjet plastike i grumbullon në një gji.

Kjo situatë vijon prej ditësh, ndërsa mbetjet që nuk i pastron askush, mbulohen nga rëra.