Snapchat

Vitin e kaluar Snapchat shënoi pothuajse gjysmën e krimeve të abuzimit me fëmijët

Snapchat u raportua në pothuajse gjysmën e krimeve që përfshijnë imazhet e abuzimit të fëmijëve gjatë vitit të kaluar, tregojnë shifra të reja.

Kërkesat për lirinë e informacionit të paraqitura nga shoqata bamirëse e fëmijëve NSPCC për 35 forca policie treguan se Facebook, Instagram dhe WhatsApp u emëruan në rreth një të katërtën e rasteve të krimeve të imazheve të abuzimit të fëmijëve kur policia e lidhi rastin me një platformë online, shkruan SkyNews, transmeton Klankosova.tv.

Shifrat tregojnë gjithashtu se numri i krimeve të imazhit të abuzimit me fëmijët e regjistruar nga forcat e policisë së Mbretërisë së Bashkuar është rritur me 25 për qind në një vit, me një total prej 160 mijë veprash të regjistruara që nga viti 2017.

Akti i Sigurisë Online, i cili u miratua në ligj vitin e kaluar, synon t’i bëjë kompanitë e mediave sociale më të përgjegjshme për përmbajtjen e publikuar në platformat e tyre.