VIDEO| Kurti dikur propozonte që Qeveria t’i mbledh faturat në veri, tash do ta bëjë Serbia

Mëngjesi i 21 qershorit, ishte pjellor. Ai solli një marrëveshje të re mes Kosovës e Serbisë, e që për synim ka faturimin e energjisë elektrike të shpenzuar në veri të vendit. Por, e marta ishte edhe dita kur kryeministri Albin Kurti u përballë edhe një herë me të kaluarën e tij. Më saktësisht, me deklaratat e kritikat që i kishte bërë në adresë të Qeverive Thaçi e Mustafa.

Pasdite, kryeministri Kurti i doli edhe një video sa ishte opozitar, teksa fliste për KEDS-in dhe mbledhjen e faturave të energjisë në veri të vendit.

“Nëse KEDS-i nuk i mbledh faturat nëpër Veri, atëherë duhet të kthehet në pronë publike shpërndarja dhe furnizimi. Nëse se bën KEDS-i, duhet ta bëjë qeveria”, deklaronte Kurti atëbotë.

Por, faturat nuk do t’i mbledh as KEDS-i e as Qeveria si theksonte Kurti dikur se duhej të behej.

Kompania që do të bëjë faturimin e rrymës në komunat veriore është nga Serbia.