Apollo 11

Vdiq astronauti amerikan Collins

Astronauti amerikan Michael Collins, që fluturoi në një prej misioneve më të famshme hapësinore, ka vdekur në moshën 90-vjeçare, raporton BBC.

Collins ishte pjesë e ekuipazhit prej tre anëtarëve të Apollo 11, misionit të parë të uljes në Hënë në vitin 1969. Ndryshe nga Neil Amstrong dhe Buzz Aldrin, ai kurrë nuk eci në Hënë. Collins qëndroi pas dhe pilotoi modulin komandues ndërsa orbitoi rreth Hënës. Për shkak të kësaj, Collins shpesh është quajtur “astronauti i harruar”.