Paul G. Allen

Vdes themeluesi i Microsoft Paul G. Allen, vuante nga një sëmundje e rëndë

Ka ndërruar jetë në moshën 65 vjeçare Paul G. Allen, i cili ishte bashkë-themeluesi i Microsoft me shokun e tij, Bill Gates.

Lajmi për vdekjen e tij është njoftuar nga kompania e tij, Vulcan Inc.

Allen vuante nga një sëmundje e rëndë, i cili ka luftuar disa herë kundër saj.

Mirëpo më parë këtë muaj Allen ka njoftuar se Limfoma e jo Hodgkin-it, për të cilën u trajtua në vitin 2009, ishte kthyer përsëri dhe ai kishte planifikuar të luftonte atë përfundimisht në mënyrë agresive.

Në një deklaratë të bërë nga motra e tij, e cila është shprehur se:

Ndërsa shumica e dinin Paul Allen si teknolog dhe filantrop, për ne ai ishte një vëlla shumë i dashur, xhaxha dhe një mik i jashtëzakonshëm.

Jody Allen