Uragani godet Portugalinë, mbi 30 mijë shtëpi mbesin pa energji elektrike

Një uragan i fuqishëm ka goditur Portugalinë, duke lënë 300,00 mijë shtëpi pa energji elektrike.

Uragani Leslie përfshiu vendin me shpejtësi prej 174 kilometra në orë. Shumë fluturime u anuluan dhe qindra pemë u shkatërruan tërësisht.

Ky uragan që konsiderohet më i fuqishmi që ka goditur vendin, po kalon në jugun e Spanjës.

Vendet më të prekura nga uragani janë rreth qytetit të Lisbonës dhe pjesët periferike si Coimbra, Leiria. Aveiro, Vise.

Rreth 1,900 incidente u raportuan në qendrat e emergjencave, por komandanti i Mbrojtjes Civile, Luis Belo Costa tha se rreziku i madh ka kaluar.