Padia Civile

Suspendimi i policit Amir Hoxha, dorëzohet padi civile dhe kallëzim penal

Avokati Gent Gjini ka njoftuar se gjatë ditës së sotme është dorëzuar një padi civile dhe kallëzim penal, që kanë të bëjnë me rastin e suspendimit të zyrtarit policor, Amir Hoxha.

Avokati Gjini në një prononcim para medieve, ka thënë se shkrimi i policit Hoxha ka qenë një mendim i lirë, pa fyer, pa i dhënë konotacion politik, pa anuar dhe pa e prishur imazhin e policisë, raporton “Betimi për Drejtësi”.

I njëjti tha se me anë të padisë civile, do të tentohet që polici Hoxha të kthehet në vendin e punës, të kompensohet dhe policia t’i korrigjojë veprimet që i ka ndërmarrë.

Ndërsa, lidhur me kallëzimin penal të paraqitur, avokati Gjini tha se personat që kanë shpërndarë informacionet zyrtare në rrjete sociale me prapavijë tendencioze, duhet të marrin përgjegjësi penale.

“Kallëzimi penal do të jetë për personat përgjegjës në polici, në Drejtorinë e Policisë së Kosovës, sepse informacionet konfidenciale në mes të shtetit kroat dhe kosovar kanë qenë në rrugë zyrtare, ndërsa këto informacione të publikohen në rrjete sociale, të linçohet publikisht, për neve është e papranueshme pasi që për ne kjo është fushatë me qëllime dhe prapavijë tendencioze. Dhe me këtë kallëzim penal, personat që e kanë bërë këtë akt duhet të marrin përgjegjësinë e duhur penale”, tha avokati Gjin