Korab Blakaj

Skllavëria moderne

Shkruan: Korab Blakaj

Kostoja mesatare e ulët për të rritur dhe shkolluar një fëmijw deri në moshën 21 vjeçare, sillet mes 50-70 mijë euro. 700 mijë qytetarë të larguar i kanë kushtuar Kosovës dhjetëra miliarda euro.

Në 700 mijë krahë pune të gatshëm, Evropa ka investuar 0 euro.

700 mijë qytetarë të larguar nga Kosova, i sjellin Kosovës 1 miliard euro remintenca në vit!

Punojnë 12 muaj për të dërguar mesatarisht 1500€ në vit! Nga puna mujore prej andej vjen vetëm 125€.

Për 125€ askush nuk punon në Kosovë.

Pjesa tjetër e pagws rishpenzohet në Evropë!

Mesatarja e të ardhurave vjetore e kalon shumën 21 miliardë në vit.

Vlera e përbashkët e punës është mesatarisht 4 fishi i të ardhurave!

700 mijë skllevërit modernë. Unë mes tyre!

Kush flet për diasporën si aset e investim strategjik , e jo si humbje e jashtëzakonshme , është i rrjedhur nga truri!

Kush krijon kushtet ta riatdhesojë diasporën është STRATEG  dhe BURRËSHTETAS!