Prifti ortodoks

Skandaloze/ Prifti ngre lartë një fëmijë për ta puthur arkivolin e peshkopit që vdiq nga koronavirusi

Një prift Ortodoks Grek ka shkaktuar zemërim pasi ai ngriti një fëmijë për të puthur arkivolin e një peshkopi i cili vdiq nga COVID-19 pasi burrat me veshje mbuluese me trup të plotë kishin transportuar arkivolin në kishë.

Pamjet e varrimit në qytetin Lagadas jashtë Selanikut u shpërndanë gjerësisht në mediat sociale dhe faqet lokale të lajmeve, duke shkaktuar reagime të forta në një kohë kur infeksionet e koronavirusit po rriten dhe Greqia ka zbatuar një bllokim të rreptë kombëtar, raporton “DailyMail”.

Në video, prifti mund të shihet duke qëndruar pranë një djali në anën e arkivolit të peshkopit para se ta ngrejë fëmijën lart për të vendosur një puthje në arkivol.

Si djali ashtu edhe prifti kanë veshur maska ??për fytyrën, megjithatë prifti më vonë e heq për ta puthur vetë arkivolin. Djali e mbajti maskën të vënë gjatë gjithë kohës.

Keep Talking Greece raportoi se arkivoli ishte në të vërtetë i hapur dhe kështu djali dhe prifti kishin puthur kufomën e peshkopit, por kjo nuk mund të shihet qartë në video, e cila tregon objekte që duket se qëndrojnë mbi kapakun e arkivolit.

Shërbimi të hënën u mbajt për klerikun e vjetër 62 vjeç, i cili vdiq të dielën në mëngjes nga koronavirusi.

Gjatë pandemisë, peshkopi kishte qenë një avokat i hapur i mirëmbajtjes së ceremonive të kungimit – në të cilat adhuruesve u jepej bukë, si dhe verë nga një lugë e përbashkët.

Ai argumentoi se nuk kishte rrezik të transmetimit të virusit në këtë mënyrë.

Arkivoli i peshkopit u dërgua në varrim me shumë kujdes nga gjashtë burra në pajisje mbrojtëse personale me trup të plotë.

Sipas Keep Talking Greece, disa peshkopë të tjerë në Selanik janë infektuar pasi morën pjesë në ngjarje për të shënuar ditën e festës së Shën Dhimitrit të Selanikut në 26 tetor.

Grekët në mediat sociale kanë kërkuar që kufizimet dhe gjobat për shkeljen e tyre të zbatohen gjithashtu për priftërinjtë dhe qeveria ka premtuar të marrë masa.