COVID-19

Shtetet e BE’së pritet të furnizohen me 50 milionë vaksina shtesë nga Pfizer/BioNTech

Vendet e BE-së do të marrin 50 milionë më shumë vaksina Covid-19 të prodhuara nga Pfizer dhe BioNTech deri në fund të qershorit.

Kështu tha të mërkurën kryetarja e Komisionit të BE-së, pasi dërgesat e pritura në fund të vitit do të çohen përpara.

Ursula von der Leyen tha se dërgesat e hershme, të cilat do të fillojnë këtë muaj, do të çojnë furnizimet totale në BE nga Pfizer në 250 milionë doza në tremujorin e dytë të këtij viti.

Ajo gjithashtu konfirmoi se Komisioni ishte në bisedime me dy kompanitë për një kontratë të re për 1.8 miliardë doza që do të dorëzohen në 2022 dhe 2023, duke konfirmuar një raport të Reuters javën e kaluar.

BE tashmë ka nënshkruar dy kontrata me Pfizer dhe BionTech për një total prej 600 milionë dozash që do të dorëzohen këtë vit.

Von der Leyen falënderoi BioNTech dhe Pfizer që kanë qenë gjithmonë të besueshëm.

“Ne do të fitojmë luftën kundër kësaj pandemie,” tha ajo.

200 milionë doza vaksinash të Pfizer / BioNTech do të dorëzohen në bllok në gjysmën e dytë të 2021, shtoi ajo.