Nikola Selakoviq

Shefi i diplomacisë serbe bëhet horë, nuk di të shkruaj anglisht (Foto)

Përveç faktit se në qarqet diplomatike është jashtëzakonisht pa shije të nisësh një letër me fjalinë: “Jam kaq i emocionuar” dhe kështu të theksosh veten në plan të parë, duke shkruar në të njëjtën kohë sikur të jesh në klasën e dytë të shkollës fillore, letra e ministrit të Jashtëm të Serbisë, Nikola Selakoviq, në anglisht është gjithashtu analfabete elementare dhe plot gabime gramatikore.

Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Nikola Selakoviq, ka shkruar një letër gjatë vizitës së tij në Venezuelë dhe për hir të bashkëpunimit të mirë mes dy vendeve. Ai e publikoi letrën në llogarinë e tij në Twitter dhe përmbajtja e saj është, thënë më butë, analfabete kriminale.

Fjala “opportunity” (mundësi) në anglisht shkruhet me dy shkronja “p”, në vend të një, siç shkruan Selakoviq.

Në ndërtimin e fjalisë së kryer nga Selakoviq duhet të shkruhet “There IS much more” në vend të “there ARE”, siç ka shkruar ministri.

Fjala “mbledhje” është ndoshta më skandalozja e shkruar. Ministrit serb i ka munguar plotësisht drejtshkrimi i kësaj fjale, kështu që në të vërtetë nuk do të thotë asgjë – ashtu siç e ka shkruar. Në vend të “gathering”, si në “mbledhje”, Selakoviq ka shkruar “gettiering”.

Injoranca e Selakoviqit për gjuhën angleze mund të mos jetë një problem i tillë dhe një turp i tillë, nëse ai në fakt nuk është Ministri i Punëve të Jashtme, i cili së paku duhet të konsultohet me dikë që di gramatikën angleze, shkruan gazeta serbe “Nova”. /Ballkani.info/