Ambasadori i Gjermanisë

Rohde: Kosova dhe Serbia me qasje humbëse, po i kënaqin audiencat lokale, s’po afrohen me BE-në

Ambasadori i Gjermanisë në Prishtinë, Jorn Rohde, ka paralajmëruar se këtë të premte fillon Konferenca e Sigurisë në Mynih, me tematikë për dinamikën “humbje-humbje” në politikën ndërkombëtare.

Rohde ka pyetur se a nuk i përshtatet kjo dinamikë situatës aktuale sa i përket raportit në mes të Kosovës dhe Serbisë.

Ambasadori gjerman ka thënë se të dy shtetet i kënaqin audiencat lokale, ndërkohë që s’bëjnë përparim drejt afrimit tek synimi i përbashkët që është Bashkimi Evropian.

“Tema e këtij viti: Dinamika humb-humbje në politikë. A nuk përputhet në mënyrë të përkryer me atë që shohim aktualisht midis Kosovës dhe Serbisë. Që të dyja deri tani po e kënaqin audiencën e tyre lokale, por nuk u afrohen më shumë qëllimeve të përbashkëta si BE-ja”, ka shkruar Rohde.

VIDEO BONUS: “200 mijë qytetarë ta kanë lëshu Kosovën” – “Po manipuloni”, përplasje mes Zemajt dhe Muratit