Ricky Martin

Ricky Martin mohon akuzat për një urdhër mbrojtjeje mbi dhunën në familje

Ricky Martin ka mohuar akuzat e ngritura ndaj tij mbi një urdhër ndalimi për shkak të dhunës në familje.

“Akuzat kundër Ricky Martin për një urdhër mbrojtjeje janë krejtësisht të rreme dhe të fabrikuara,” thanë përfaqësuesit e Martin për PEOPLE. “Ne kemi shumë besim se kur të dalin faktet e vërteta mbi këtë çështje, klienti ynë Ricky Martin do të shfajësohet plotësisht.

Mediat ishin të parat që pretenduan se kanë zbuluar një kërkesë të tillë për urdhër mbrojtje kundrejt këngëtarit, por pa deklaruar se nga kush është kërkuar një gjë e tillë.

“Policia u përpoq të lëshonte urdhrin e ndalimit të premten në një lagje të pasur në Porto Riko,” raportoi Associated Press. “Deri më tani, policia nuk ka qenë në gjendje ta gjejë atë,” tha zëdhënësi i Policisë, Axel Valencia. Valencia i tha AP se urdhri e pengon Martinin të kontaktojë personin që ka bërë ankesën dhe se një gjyqtar do të vendosë më vonë nëse urdhri duhet të mbetet në fuqi.

Telemundo raportoi se detajet rreth ankesës janë ende të paqarta. Urdhri u lëshua nga gjyqtarja Raiza Cajigas Campbell e Gjykatës së Shkallës së Parë të San Juan pas kërkesës së kërkuesit.

Zyrtarët thuhet se sqaruan gjithashtu se kërkuesi fillimisht nuk paraqiti një ankesë në polici, por në vend të kësaj shkoi në gjykatë për të kërkuar një urdhër mbrojtjeje.

“Ne konfirmojmë se Policia e Puerto Rikos është në proces të paraqitjes së një urdhri mbrojtjeje, sipas ligjit 54, të lëshuar kundër z. Enrique Martin”, tha policia në një deklaratë për Hindustan Times. (Emri i vërtetë i Ricky Martin është Enrique Martin).

“Siç është vërtetuar nga natyra e procesit, që nga momenti që Policia ka marrë një kopje të urdhrit të mbrojtjes, përmes Qendrës së re për Operacione dhe Përpunimin e Urdhrave Mbrojtëse (COPOP), përpunimi i tij është koordinuar nga agjentët e caktuar në kazermën Dorado,” shtoi Policia.

PEOPLE iu drejtua autoriteteve për të kërkuar një koment, por nuk morën menjëherë përgjigje.

Ricky Martin mohon akuzat për një urdhër mbrojtjeje mbi

Lajmi vjen pasi ish-menaxherja e tij, Rebecca Drucker, paditi këngëtarin për më shumë se 3 milionë dollarë komisione të papaguara, sipas dokumenteve ligjore të marra nga PEOPLE që u depozituan në Gjykatën Qendrore të Qarkut në Los Angeles të mërkurën.

Martin, 50 vjeç, u menaxhua nga Drucker gjatë dy periudhave kohore të veçanta – nga 2014 në 2018 dhe më vonë nga 2020 në 2022. Afati kohor i fundit, sipas Drucker, ishte për shkak të “jetës së tij personale dhe profesionale [duke qenë] në trazira absolute”.

Ankesa prej 15 faqesh pretendonte se Drucker e ndihmoi Martinin përmes “regjistrimit të kontratave, turneve dhe marrëveshjeve të sponsorizimit dhe përpjekjeve të tjera profesionale”, duke shtuar, “me Rebecca në krahun e tij, Martin bëri miliona dollarë dhe për këtë arsye i detyrohet Rebeccës komisione të konsiderueshme”.

Ankesa e Drucker përmendte gjithashtu një incident që dyshohet se ka ndodhur në shtator 2020, ku ajo pretendoi se Martin e kishte kërcënuar me një “pretendim potencialisht për përfundimin e karrierës”.

Ajo argumentoi se përmes avokatit, Martin doli i padëmtuar dhe vazhdoi me ringjalljen e tij profesionale.

Drucker gjithashtu pretendoi se Martin “ushqeu një mjedis toksik pune ku ai vazhdimisht e keqtrajtonte, manipulonte dhe gënjente Rebecca-n, duke e detyruar atë të jepte dorëheqjen si menaxhere e tij në prill 2022”.

Ajo ka pohuar që atëherë se Martin e ka “kërcënuar dhe po përpiqet ta detyrojë atë të nënshkruajë një marrëveshje me një klauzolë moszbulimi për të heshtur për sjelljen e neveritshme të Martinit që ajo ka dëshmuar dhe duruar”.

Drucker, megjithatë, tha në dokumente se ajo nuk do të heshtë.

Ankesa shtoi: “Për vite me radhë, ajo e mbrojti Martinin nga pasojat e pakujdesisë së tij. Rebecca e bëri këtë jo vetëm sepse ishte menaxherja e tij, por edhe sepse mendonte se Martin ishte miku i saj i dashur”.

Një përfaqësues i Martin nuk pranoi të komentojë kur u kontaktua nga PEOPLE në atë kohë.