Queensland

Qyteti australian futet në bllokim pasi u infekua një punëtor i hotelit me variatin e ri të Covid19

Shteti Queensland i Australisë zbatoi një bllokim treditor në Brisbane, kryeqyteti i shtetit, nga e premtja në mbrëmje pasi një punëtor i karantinës në hotel doli pozitiv me variantin më ngjitës të Covidit-19, që u shfaq në Britani muajin e kaluar, shkruan The Guardian.

“Ne e dimë që ky lloj i MB është shumë infektiv. 70% më infektiv dhe ne do të bëjmë  gjithçka që mundemi për ta ndaluar përhapjen e këtij virusi”, u tha gazetarëve kryeministri i shtetit Annastacia Palaszczuk.