Qeni policor

Qeni policor ndalon dy kosovarë në Zvicër, të dyshuar për vjedhje

Të premten mbrëma, dy persona kishin hyrë në një pishinë, në Rothrist. Me ndihmën e qenit të policisë Eyk, policia arrestoi dy turistë nga Kosova të dyshuar për delikte.

Një punonjës i pishinës ka njoftuar policinë të premten mbrëma. Teksa policët janë afruar kanë parë një person në lokal, transmeton albinfo.ch. Pasi patrullat policore kanë kërcënuar se do të përdornin qenin policor, hajduti i dyshuar u dorëzua pa rezistencë.

Pasi u kontrollua e gjithë zona e pishinës, qeni i policisë Eyk ka hetuar të dyshuarin e dytë pas një shkurre. Ai gjithashtu u arrestua pa rezistencë.

Patrulla e ardhur ka zbuluar se ishte bërë një përpjekje për të hapur kasafortën me forcë, shkruan aargauerzeitung.ch. Megjithatë, sipas të dhënave fillestare, asgjë nuk ishte vjedhur, transmeton albinfo.ch.

Hajdutët e dyshuar janë dy kosovarë të moshës 30 dhe 55 vjeç, pa vendbanim të përhershëm në Zvicër.

Patrulla e vendosur zbuloi se ishte bërë një përpjekje për të hapur kasafortën me forcë. Sipas të dhënave fillestare, asgjë nuk ishte vjedhur. Përveç kësaj, gardhi i pishinës u hap. Shkalla e dëmit në pronë nuk mund të përcaktohet ende. Burrat janë dy kosovarë të moshës 30 dhe 55 vjeç, pa vendbanim të përhershëm në Zvicër.

Tani i takon zyrës së prokurorit publik në Zofingen-Kulm të vendosë se me çfarë dënimi do të përballen hajdutët e dyshuar.

Policia kantonale në Aargau ka pasur të paktën një qen shërbimi në patrullimet e natës që nga shtatori, përcjell albinfo.ch Në të kaluarën, mbajtësit e qenve punonin kryesisht nga shtëpia.

Një total prej rreth 26 qensh janë aktualisht në përdorim në kantonin e Aargaut. Këta përbëhen nga qen mbrojtës dhe qen nuhatës nga policia kantonale dhe policia rajonale.