masakra

Publikohet fotografi të tmerrshme nga masakra në Burgun e Dubravës (Pamje të rënda)

Ndërmjet datave 19 e 23 maj 1999, në burgun e Dubravës u krye masakër mbi të burgosurit shqiptarë nga forcat serbe, ku rreth 1.000 shqiptarë iu nënshtruan terrorit për këto katër ditë dhe 160 u vranë, kurse mbi 300 u plagosën.

Në kujtim të të rënëve çdo 21 maj shënohet kjo masakër, për të cilën ende nuk është dënuar askush.

Të burgosurit shqiptarë, shumica të arrestuar me arsyetimin se ishin pjesë e UÇK-së, u vranë nga rojet serbe të burgut, pasi paraprakisht NATO-ja sulmoi ndërtesën e burgut.

Reuters-i ka arritur të kapë momentet e masakrës dhe fotografitë janë shqetësuese.ImageImageImageImageImage