Pse vogëlushët kanë nevojë për gjumin e ditës?

Prindërit të vegjëlit e të cilëve po mësojnë të flasin duhet të kujtojnë rëndësinë e gjumit.

Një gjumë i shkurtër prej rreth 90 minuta mund të ndihmojë fëmijët e vegjël të kujtojnë fjalët më mirë, sugjeron një studim.

Studiuesit morën 24 fëmijë me një moshë mesatare dy vjeçare dhe u mësuan atyre fjalë të bëra si “bope” (fjalë e të vegjëliv kur nuk pret ndonjë përgjigjie dhe “dake” që u bënë të tingëllonin si anglisht por që ka kuptimin e fjalës (vetëm) e përdorur nga foshnjet.

Ata fëmijë që flenë gjumë para se të mësonin u kujtuan atyre më mirë katër orë më vonë, sipas ekipit të Universitetit të Arizonës.

Kjo mund të jetë sepse ëndërrimi, i njohur si gjumi REM, ndihmon trurin të konsolidojë kujtimet dhe të marrë gjuhën, njofton Klan Kosova.