Pse njerëzit vazhdojnë të punojnë edhe pasi të fitojnë llotarinë?

Ka shumë histori njerëzore që kanë fituar llotari dhe përsëri vazhdojnë të punojnë.

Ajo që nuk arrihet të kuptohet është se pse këta njerëz shkojnë në punë kur nuk kanë nevojë për para.

Eksperimentet bazë të të ardhurave në vende të ndryshme u kryen për të përcaktuar se çfarë do të bënin njerëzit nëse merrnin para të mjaftueshme për të mbuluar shpenzimet e tyre themelore.

Siç rezulton, njerëzit që fitojnë para përfundojnë duke punuar edhe më shumë. Disa arsye:

Mbajnë jetën nën kontroll

Takime me njerëz të rinj

Mund të ndryshojnë botën

Janë të motivuar dhe të disiplinuar

Luftojnë mërzitjen dhe depresionin

Kujdesen për pamjen

Ushqen egon