Protesta që mbështeti ndryshimin e kufijve të Kosovës

AUTORI:MERO BAZE

Protesta e sotëme në Kosovë, e thirrur kundër Presidentit Hashim Thaçi që po tenton një marrëveshje personale për ndryshimin e kujëve të Kosovës, paradoksalisht i dha mbështetje Albin Kurtit ta udhëheq procesin e ndryshimit të kufijëve.
Për të gjitha ato arsye që ne i trembemi aventurës së Hashim Thaçit me Aleksandër Vuçiçin, nën garancitë e paqarta të stat të ri të Presidentit Trump, protesta e sotme dduhet të jepte mesazhin e paprekshmërisë s ështetit të ri të Kosoës, simboleve të tij, kujëve të tij konvecionalë dhe të dëshmohej se çdo personalitet politik në Kosovë që tenton të tjetërsoj kujtë e saj të tuar me gjakë do të dështoj.

Por protesta në Kosovë u zhvillua nën amurin kombëtar të Shqipërisë dhe nën himnin e amurit t Shqipërisë, duke zhdukur nga qarkullimi simbolet e shtetit të ri të Kosovës dhe çka është më e rëndësishme identitetin e saj të ri si shteti I dytë shqiptar.

Protesta ishte një manifestim. I zjarrtë për ndryshimin e kujëve bashkimin e Kosovës me Shqipërinë, dhe në këtë histori, pse jo dhe për ato detajet e Marrëveshjeve skicë të Hashim Thaçit me Vuçiçin.

Ashtu si në takimin me Sali Berishën, duket se Albin Kurti nuk është I shqetësuar nga teza e ndryshimit të kujëve të Hashim Thaçit që është shumë e rrezikshme, por është I shqetësuar nga besimi, se ajo po bën Thaçi mund ta bëj atë realitet dhe ai e shikon këtë si çështje aktorësh të ngelur jashtë historisë.

Pra thjeshtë duket se mendon që Thaçi po i konsumon mitin e tij politik, atë të bashkimit të Shqipërisë me Kosovën. Beteja e sotme reale e protestës në Prishtinë, nuk ishte siç u tha mbrojtja e kujëve nga Hashimi, por fakti që shqiptarët ja besojnë Albinit ndryshimin e kujëve dhe bashkimin me Shqipërinë dhe jo Hashim Thaçit.

Mund të jetë dhe kështu. Dhe unë besoj se Kurti është më i zoti për këtë punën e Bashkimit se e ka dhe teori të vjetër të partisë së tij. Por protesta e sotme, ishte për mos prekjen e kujëve, jo për prkjen e kujëve dhe bashkimin me Shqipërinë.

Kurti është I lire të bëj çdo ditë protesta për Bashkimin e Shqipërisë me Kosovën në Prishtinë, por jo ti nis si protesta për mos prekje kujsh, por ti deklaroj ashtu si I bën. Se kështu si u bë, ishte një garë mes Kurtit dhe Thaçit, kush I prish më pare kujtë dhe nuk ishte ashtu siç u lajmërua si protestë për të mbrojtur kujtë e Kosovës.

Është siç thuhet në një fjalë të urtë shqiptare: Hiqjani Hashimit, jepjani Albinit! Dhe në kushtet kur çështja e kujëve ka ndarë Evropën nga SHBA në çështjen e Kosovës, protesta e sotme, në vend të dëshmonte mungesnë e mbështetjes së Hashim Thaçit, dëshmoi të kundërtën, mbështjen që Albinin.

Dhe në kushtet kur çështja e kujëve ka ndarë Evropën nga SHBA në çështjen e Kosovës, protesta e sotme, në vend të dëshmonte mungesnë e mbështetjes së Hashim Thaçit, dëshmoi të kundërtën, mbështjen që Albin Kurti ka për të bërë të njëjtën gjë. Biles atë që në Evropë e SHBA akoma nuk duan ta dëgjojnë.