Policia e Kosovës

Policia e Gjilanit në aksion, konfiskon 22 patentë shofer e shqipton mijëra gjoba

Policia Rajonale e Gjilanit ka njoftuar se ka shqiptuar 1 mijë e 508 gjoba për kundërvajtje për një javë.

Përmes një komunikate drejtuar mediave, Policia ka bërë me dije se gjatë kësaj jave ka konfiskuar dhe 22 patentë shoferë, ka hetuar 12 aksidente me dëme materiale dhe 11 tjera me të lënduar.

Gjobat ka thënë se janë shqiptuar për mos respektimi i shpejtësisë, tejkalim në vijë të plotë, drejtimi nën ndikimin e alkoolit, drejtimi i mjetit pa patentë shofer, mos mbajtja e distancës, gjendja jo e rregullt teknike e automjetit, skadimi i afatit të regjistrimit, përdorimi i telefonave mobil, xhamat e errët, brezit të sigurisë etj.

Komunikata e plotë:

Drejtoria Rajonale Gjilan, Njësia Rajonale e Komunikacionit Rrugor dhe Stacionet Policore të DRP Gjilan gjatë periudhës kohore 26.08.2022 – 01.09.2022 kanë realizuar aktivitete në zonën e përgjegjësisë që mbulon shtatë komuna ku janë shqiptuar total: njëmijë e pesëqind e tetë (1508) gjoba për kundërvajtje të ndryshme si: mos respektimi i shpejtësisë, tejkalim në vijë të plotë, drejtimi nën ndikimin e alkoolit, drejtimi i mjetit pa patentë shofer, mos mbajtja e distancës, gjendja jo e rregullt teknike e automjetit, skadimi i afatit të regjistrimit, përdorimi i telefonave mobil, xhamat e errët, brezit të sigurisë etj.

Gjatë kësaj jave nga Njësia Rajonale e Komunikacionit Rrugor dhe Stacionet Policore në vazhdën e implementim i Planeve Operative ,,Sezoni Veror’’, ,,Siguria në trafikun rrugor’’ dhe projektit ,,Patrullimi inteligjent’’ janë ndërmarr aktivitete:

· Hetim i dymbëdhjetë (12) aksidenteve të komunikacionit me dëme materiale,

· Hetim i njëmbëdhjetë (11) aksidente të komunikacionit me të lënduar,

· Konfiskuar njëzet e dy (22) patentë shofer,

· Shqiptim i nëntë (9) kundërvajtjeve për vozitës të motoçikletave.

Njësia Rajonale e Komunikacionit Rrugor dhe Stacionet Policore të DRP Gjilan kanë mbajtur dhe vazhdojnë të mbajnë pika të shumta të kontrollit të automjeteve me qëllim të prezencës sa më të madhe në terren dhe parandalimit të aksidenteve të komunikacionit rrugor, me theks të veçantë të aksidenteve me fatalitet.