Raporti

Për një javë, u shëruan mbi 5 mijë të infektuar nga COVID-i në Kosovë

5,243 persona kanë mposhtur koronavirusin këtë javë në Republikën e Kosovës.

Për shtatë ditë numri i të shëruarve nga Covid19 ishte mjaft i lartë.

E kulmi i numrit të të shëruarve gjatë kësaj jave arriti në ditën e martë me 926 që fituan betejën me Covid19.

Njëkohësisht, numri i të infektuarve me virusin vdekje prurës për 24 orë vazhdon të jetë i lartë.

Ndërsa, edhe spitalet në të cilat po trajtohen personat e prekur me Covid19 janë të stërmbushura.

Sipas raportit të datës 12 dhjetor, nga 855 pacientë në trajtim, 604 persona janë të shtrirë në klinika dhe spitale.

595 prej tyre janë duke u trajtuar me oksigjenoterapi, 28 me CPAP dhe 14 janë në respiratorë.